Sabtu, 4 Jun 2011

DOA AGAR AHLI KELUARGA MENJADI SOLEH DAN SOLEHAH

DOA BERIKUT SANGAT BAIK DIBACA SELEPAS SOLAT DAN MEMBACA AL-QURAN

"Wahai Tuhanku! janganlah Engkau biarkan daku seorang diri (dengan tidak meninggalkan zuriat); dan Engkaulah jua sebaik-baik Yang mewarisi".

ﭝﭞ

Wahai Tuhanku! kurniakanlah kepadaku dari sisi-Mu zuriat keturunan yang baik; Sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar (menerima) doa permohonan".

Wahai Tuhanku! kurniakanlah kepadaku anak yang terhitung dari orang-orang yang soleh!"

ﯧﯨ

.

Wahai Tuhanku! Jadikanlah daku orang yang mendirikan sembahyang. Dan demikianlah juga zuriat keturunanku. Wahai Tuhan kami, perkenankanlah doa permohonanku.

Wahai Tuhan kami, berilah kami beroleh dari isteri-isteri dan zuriat keturunan kami: perkara-perkara yang menyukakan hati melihatnya, dan jadikanlah kami Imam ikutan bagi orang-orang yang (mahu) bertaqwa.

ﭚﭛ ﭭﭮ

Wahai Tuhan kami! terimalah daripada kami (amal kami); Sesungguhnya Engkaulah Yang Maha Mendengar, lagi Maha mengetahui. Wahai Tuhan kami! Jadikanlah kami berdua: orang-orang Islam (yang berserah diri) kepada-Mu, dan jadikanlah daripada keturunan kami: umat Islam (yang berserah diri) kepada-Mu, dan tunjukkanlah kepada kami syariat dan cara-cara Ibadat kami, dan terimalah taubat kami; Sesungguhnya Engkaulah Maha Penerima taubat, lagi Maha Mengasihani;

Tiada ulasan:

Catat Ulasan